Zoek

Vrijdag 15 september

Scroll naar beneden voor meer informatie. 

Openluchtbioscoop

De zon is onder en het weekend van Bussum Cultureel staat voor de deur. Dat is het moment waarop je onder de sterrenhemel, in de prachtige tuin van de Tindalvilla in Bussum, kunt genieten van een bijzondere film.

Dit jaar presenteren we Lunana, a Yak in the Classroom. 

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Kom je ook kijken?

We organiseren deze bijzondere avond samen met Filmhuis Bussum en we danken hen, samen met de Rabobank en de Tindal Stichting dat ze ook dit jaar de openluchtbioscoop mogelijk maken.

Praktische informatie

Young Go Loud

Vrijdag 15 september start klokslag 17.00 uur ‘Young Go Loud’ met een knallend muziekprogramma en tal van gave activiteiten. Het volledige programma vind je hieronder. Young Go Loud wordt voor en door jongeren (middelbare scholen) zelf georganiseerd. Dit unieke Music, Dance, Sports en Arts feestje vindt plaats op het Wilhelminaplantsoen (tegenover bibliotheek Bussum) en eindigt om 23.00 uur. Kom langs, doe mee en verdien een lot voor de YGL loterij met super prijzen. Toegang YGL is gratis.

Programma en terras
DJ Max vormt trapt om 17.00 af en vormt de rode muzikale draad. tijdens YGL. Tot aan 23.00 wordt het genieten van onder andere dans optredens (Jelly Jam), de band ‘Friends’ van de Gooische Muziekschool, de ‘Blues &Latin Jam Band’ en DJ’s Jasper en Max.

Sports wordt dit jaar verzorgd door Quick Lions. Kom meedoen aan een tof potje Street basketbal en leer nieuwe tricks. Je kan ook meedoen aan de workshop met de professionele ‘rope skippers’ van Keizer Otto.

Een hapje en drankje kunnen worden genuttigd op het YGL terras of in één van de chill corners. Lekkere hotdogs (ook vegi!) en fris zijn verkrijgbaar bij de foodkeet en exotische mocktails worden bereid door het mocktail team van het St. Vituscollege. Je kan ook op eigen kracht een heerlijke gezonde smoothie bij elkaar fietsen op één van de blender bikes.

Activiteiten en workshops
Vanaf 17.00 tot 22.00 zijn er tal van activiteiten. Door mee te doen maak je ook nog eens kans op leuke prijzen. 

Dungeons en Dragons (tot 21.00)
Roll for initiative! Schuif aan en zet je eerste stappen in het fantastische rollenspel Dungeons & Dragons. 

Fietssimulator
Wil jij ervaren wat fietsen onder invloed met je doet? Stap dan op de 3D-Tripbike en ervaar in een VR setting de gevaren.

Gaming (tot 21.00)
Speel gave games met en tegen elkaar in de speciale gaming-tent.

Graffiti workshop (tot 19.30)
Leer de kneepjes van het graffiti spuiten en maak je eerste kunstwerk tijdens deze gave workshop.

Kunstwerk maken met kunstenaars
Samen met kunstenaars van Artes maken we een kunstwerk. Draag je steentje (of houtje of stukje klei) bij aan dit duurzame kunstwerk, dat we willen tentoonstellen.

Photobooth
Maak de gekste en leukste foto’s met je vrienden in de fotobus.

Filmquiz
Weet jij veel van film(s). Speel de filmquiz en win een prijsje.

Expositie
STAD presenteert in de Wilhelminakerk een unieke en bijzondere fototentoonstelling met portretten van creatieve en maatschappelijk betrokken jongeren uit de omgeving.

Schaken (van 20.30 – 23.00)
Maak kennis met schaken onder begeleiding van schaaktoppers uit Gooise Meren en schaakvereniging BSG.

Love box (17.00 – 22.00)
Wij zijn Annet en Marcia van de GGD en staan er met de LOVEBOX !
Ben je nieuwsgierig wat dat is, kom dan langs! Je kunt ook iets leuks winnen😉

YGL Loterij

Verzamel stempels tussen 17.00 en 20.15 uur, trekking loterij om 20.30 uur.
Maak kans op mooie prijzen en doe mee aan de YGL loterij.
Hoe? Haal een stempelkaart bij de foodkeet. Verzamel vanaf 17.00 uur minimaal 6 stempels op je stempelkart door deel te nemen aan bovengenoemde de activiteiten. Lever vóór 20.15 uur je stempelkaart in bij de foodkeet. Daar ontvang je een lotnummer, waarmee je kans maakt op een prijs. De loterij is om 20.30 uur!
Let op: alleen als je aanwezig bent bij de trekking maak je kans op een prijs!
Wat kan je winnen: Boekenbon twv €25; 2 kaartjes film Filmhuis; een gezellig diner voor twee bij restaurant Bregje; 2 kaartjes voor het zwembad Zandzee; stripboeken en meer.

Praktische informatie
Scroll naar boven